Sanntid med Ensemble MidtVest

Blåseensemblet
  • to. 6 juni
    19:00
    Brygga Kultursal
    Kultursalen

Sanntidsmusikk er improvisasjon, samspill, samhandling og kommunikasjon. Musikerne snakker med hverandre og med publikum gjennom instrumentene sine. Det er utrolig spennende for de på scenen – og for publikum. 

På denne konserten samarbeider Sanntidskammergruppen fra Det Norske Blåseensemble med det danske regionale kammerensemblet: Ensemble MidtVest. 

De deler samme lidenskap for sanntidsmusikk, og dette er første gangen orkestrene samarbeider. 

Alt ligger til rette for en helt unik konsertopplevelse.

 

Medvirkende:

Ensemble MidtVest 

Ensemble MidtVest (EMV) spiller kammermusikk og utforsker ulike musikalske former. De ønsker å skape en personlig forbindelse med publikum og gjøre klassisk musikk tilgjengelig for alle. EMV gir omtrent 100 konserter årlig både nasjonalt og internasjonalt, inkludert kjente steder som Carnegie Hall i New York. De samarbeider med anerkjente musikere og har spilt inn flere CD-er, inkludert prisbelønte utgivelser. EMV ble etablert i 2002 og er støttet av statlige og lokale kulturmidler i Danmark.

Det Norske Blåseensemble 
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.