Gallakonsert

Blåseensemblet
  • fr. 17 mai
    16:00
    Brygga Kultursal
    Kultursalen

Topp nasjonaldagen med en feststemt gallakonsert i Brygge Kultursal sammen med oss. 

Årets program byr på store kontraster. Du får høre verk av gamle og nye komponister - fra Edvard Grieg til Pauline Hall. Felles for musikken er nasjonalromantikken. Kjærligheten til Norge har vært inspirasjonskilden. 

Årets solist er den klassiske pianisten Eirik Haug Stømner fra Halden. 

I år er vi også så heldige å få med barn fra Fargespill Østfold til å synge. 

Konserten ledes av dirigent er Cathrine Winnes, som også vil lede konserten vår i Busterudparken tidligere på dagen. 

 

Medvirkende:

Eirik Haug Stømner, solist

Eirik Haug Stømner er en norsk klassisk pianist fra Halden. Han fullførte sitt solistdiplomstudium ved Norges Musikkhøgskole i 2018. 
Stømner har en imponerende musikalsk erfaring, inkludert opptredener som solist med anerkjente orkestre som Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester. Han har spilt konserter over hele Europa og har deltatt i NRKs minutt for minutt-sending i anledning Edvard Griegs 175-årsjubileum. 
Han har også vunnet flere prestisjetunge priser, inkludert Ungdommens Musikkmesterskap, Halden Arbeiderblads sang- og musikkpris, Einar Steen-Nøklebergs talentpris, og i 2019 ble han tildelt den gjeve Robert Levins pianistpris. Han deler æreslisten med tidligere vinnere som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Sveinung Bjelland, Christian Ihle Hadland og Tor Espen Aspaas. Han har etablert seg som en ettertraktet musiker på den norske konsertscenen.
 

Cathrine Winnes, dirigent

Cathrine Winnes har en imponerende karriere som dirigent og musikalsk innovatør. Hun har samarbeidet med ledende nordiske orkestre og teatre, og er kjent for sitt engasjement for et mer inkluderende musikkrepertoar. 

I tillegg til å være sjefdirigent og kunstnerisk leder for det svenske blåseensemblet, har hun dirigert en rekke anerkjente orkestre og operaforestillinger. Cathrine er også kjent for sine dristige programvalg, som inkluderer sjelden fremført romantisk musikk og verker av kvinnelige komponister. 

Hun har en diplomgrad i dirigentstudier fra Norges Musikkhøgskole og har studert ved Kungliga Musikkhøgskolen i Stockholm. Hun er også en anerkjent kringkaster og har bidratt til å fremme musikk av kvinnelige komponister. 

Det Norske Blåseensemble 

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.