Klassiske kontraster

Blåseensemblet og Christian Ihle Hadland
  • to. 12 okt.
    19:00
    375,- ordinær / 325,- venner / 15,- under 16
    Brygga Kultursal
    Kultursalen

Dette er konserten der du får høre verkene som er blant de mest populære i musikkhistorien, under ledelse av den internasjonalt anerkjente dirigenten Eivind Aadland. 

Tre glansnumre 

Klassiske kontraster er en konsert som består av tre ulike verk fra tre ulike tidsepoker. Verkene er blant de mest populære blant orkestre verden over. Det er ikke rart. De er kule å spille. De er kule å høre på. Komponistene er Berlioz, Sjostakovitsj og Beethoven, som alle skapte nye trender innen den klassiske sjangeren. På denne konserten har Det Norske Blåseensemble med seg pianist Christian Ihle Hadland og dirigent Eivind Aadland – anerkjente musikere som begge er godt etablert på internasjonale scener. Sammen vil de fargelegge klassikerne på nye måter. 

Program: 

 

Hector Berlioz, Le carnaval romain  

 

Dmitri Sjostakovitsj, Klaverkonsert nr. 2, op 102  


Pause

Improvisasjon ved Sanntidskammergruppa  

 

Ludwig van Beethoven, Symfoni nr. 1, op.21

 

 

Arrangementer: Stian Aareskjold

Medvirkende:

 

Christian Ihle Hadland, pianist

Christian Ihle Hadland har etablert seg som en sann virtuos på klaveret. Hans delikate, raffinerte spill og personlige uttrykk har ført ham til noen av verdens mest prestisjetunge scener. Christian studerte ved Barratt Due musikkinstitutt, og hadde sin profesjonelle konsertdebut med KORK allerede som 15-åring. I 2011 fikk han sitt internasjonale gjennombrudd da han var BBC New Generation Artist. Christian har en rekke kritikerroste innspillinger på merittlisten og har vært nominert til Spellemannsprisen flere ganger. I 2014 vant han prisen sammen med Erlend Skomsvoll og 1B1 for albumet Holberg Variations. 

 

Christian er en svært ettertraktet kammermusiker, og han har vært kunstnerisk leder for Den internasjonale kammermusikkfestivalen i Stavanger siden 2010. Han har nå innledet et samarbeid med den prisbelønte svenske fiolinisten Johan Dalene, og sammen skal de opptre i Carnegie Hall i 2023. Christian er solist på albumet til Det Norske Blåsensemble, Beethoven/Haydn, som ble gitt ut våren 2023. 

 

 

Eivind Aadland, dirigent

Eivind Aadland er en av Nordens mest anerkjente dirigenter. Han har et nært forhold til Oslo-filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Göteborgs Symfoniorkester og Svenska Kammarorkestern. Fra 2004 til 2010 var han sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Trondheim Symfoniorkester. Nå har Eivind inntatt de samme rollene i Tasmanian Symphony Orchestra, og fornyet nylig kontrakten med orkesteret han dirigerte for første gang i 2018. 

 

Hans musikalske nysgjerrighet har resultert i en innholdsrik diskografi. Eivinds kreativitet går også utenfor musikkens grenser. Han har en forkjærlighet for visuell kunst og samarbeidet med billedkunstnere i flere produksjoner. Eivind har blant annet sammen med billedkunstner Alexander Polzin, skapt en ny og egen orkesterversjon av Peer Gynt.

 

Eivind har et brennende engasjement for unge musikere og dirigenter, og har samarbeidet med flere i inn- og utland. Han har også samarbeidet med Blåseensemble en rekke ganger. Eivind var blant annet dirigent på albumet til Det Norske Blåseensemble, Beethoven/Haydn, som ble gitt ut våren 2023. 

 

Det Norske Blåseensemble 
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.