Lyden av frihet

Fargespill Østfold 2024 - Blåseensemblet
 • lø. 13 april
  15:00
  Brygga Kultursal
  Kultursalen
 • lø. 13 april
  18:00
  Brygga Kultursal
  Kultursalen

Velkommen til en ny, fargesprakende festforestilling av og med lokale barn og unge. 

Å få uttrykke seg gjennom sang, dans og musikk er i dag ikke en selvfølge for mange. Under årets forestilling gir barna og ungdommen i Fargespill Østfold en stemme til de som ikke har det.

Forestillingen har dagens verdensbilde som et bakteppe, men fra scenen er det musikk om fred, frihet og stolthet som skal få strømme. Som alltid, er det barn og unge i Fargespill Østfold som har utviklet og bestemt programmet. Det treffer publikum i hjertet, hver gang.

Dette er det sjuende året Det Norske Blåseensemble og Verdensbro produserer en forestilling for Fargespill Østfold, og musikk med røtter fra hele verden fyller Brygga Kultursal.

Musikerne i orkesteret deler scene med barna. Blåseensemblets trombonist, Tarjei Grimsby, er produksjonens musikalske leder.

Fargespill Østfold presenterer scenekunst på høyt nivå, og forestillingen er perfekt for barn og barnebarn.

Kjøp billetter til hele familien!

 

Varighet: 1 time, ingen pause

 

Medvirkende:

Fargespill Østfold

Fargespill Østfold er et scenekunstprosjekt for barn og unge i Halden som driftes av den ideelle organisasjonen Verdensbro. Prosjektet går ut på å utvikle scenekunstforestillinger i samskapning med barn og unge fra 7 til 25 år med utgangspunkt i kulturuttrykk fra hele verden. Øvelsene foregår på møteplassen i Halden i Busterudgata 1 og på St.Croixhuset og Lisleby samfunnshus i Fredrikstad. Tilbudet er gratis, og gir alle familier mulighet til å sende barna sine til en aktivitet der de unge selv kan fortelle sine historier gjennom kulturarven sin. Resultatet blir en ny og fargesprakende forestilling hvert år.

Det Norske Blåseensemble 

Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.