Ekstase og undergang

Blåseensemblet
  • sø. 17 mars
    19:00 - 20:30
    Kulturkirken Immanuel
    Kirkerommet

Det Norske Blåseensemble gir deg musikk fra to av tidenes mest legendariske kjærlighetshistorier: Prokofjevs Romeo og Julie og Wagners Tristan og Isolde.

Umulig kjærlighet har inspirert mange komponister til å skrive sine beste verk. Da de to seksjonene i Det Norske Blåseensemble fikk velge noteark fra øverste hylle, falt valget på to av tidenes mest legendariske kjærlighetshistorier.

Treblåserne presenterer musikk fra Sergej Prokofjevs ballett Romeo og Julie. Til tross for streng Sovjetisk sensur, klarte Prokofjev å skape et personlig og moderne uttrykk i sin versjon av Shakespeares store mesterverk. Ballettmusikken er perfekt for treblåseinstrumenter, bass og slagverk. 

Messingseksjonen spiller utdrag fra Richard Wagners opera Tristan og Isolde. Sammen med kirkeorgel blir dette en mektig opplevelse. 

I denne konserten får du høre de rendyrkede seksjonene i Blåseensemblet vise hva de er gode for. Velkommen!

Varighet: 1,5 timer ink pause 

Det Norske Blåseensemble 
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.