Iver Kleive

  • sø. 26 nov.
    18:00
    330,-
    Kulturkirken Immanuel
    Kirkerommet

En legende i norsk musikkliv. En skaper av en egen musikalsk sjanger. En døråpner til kirkemusikkens rikdommer. En mentor og støttespiller for utallige artister. En inspirerende korleder og dirigent. Allsidig komponist og suksessrik plateartist. Det blir verker av Max Reger, Johan Sebastian Bach, Olivier Messiaen
og Iver Kleive

Solist med Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastningsorkesteret, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Har trolig spilt på alt som er av kirkemusikkfestspill. Beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.

Høyest fortjent ble han for sin innsats for norsk musikkliv av H.M. Kongen utnevnt til Ridder 1. klasse av den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Konserten foregår i Immanuels kirke og er del av konseptet Kulturkirken Immanuel. I den nye kommunedelplanen for kultur er det vedtatt å etablere «Kulturkirken Immanuel» som kulturarena og merkevare i samarbeid mellom Halden kirkelige fellesråd og Brygga kultursal, i tråd med de kirkelige føringene for bygget.

NB! Programbladet viser feil dato. Korrekt dato er 26. november.