Silje Nergaard

Nytt album fra Silje Nergaard

BILDENE I HJERTET
En mor i Afrika som venter på regnet. En kokosnøtt-selger i Italia. To gamle mennesker fra Korea som gjenforenes etter å ha elsket hverandre et langt liv. Det blir nye sanger av bildene i Siljes hjerte. Den 13.oktober slipper hun albumet ”For You a Thousand Times”.
 Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg. Som da jeg så et foto av det gamle ekteparet fra Korea som hadde vært adskilt i mange år, men hver eneste dag, hver eneste dag minst tusen ganger hadde de sendt hverandre et løfte om kjærlighet. Det var slik tittelen på plata ble til.
 

Silje går elektrisk
På sitt nye og 16. album har Silje Nergaard tatt steget inn i en ny og mer elektrisk verden. Her er varme, analoge keyboards på et fundament av elbass, her er funky trommer og afrikansk perkusjon. – De siste åtte årene har jeg jobbet med akustiske gitarer, og jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt. Jeg har fått med meg noen av Norges mest spennende musikere, og Audun Erlien er produsent. Morsomt med Audun, han var faktisk min aller første bassist da jeg var ung ”popstjerne” i England – han spilte på ”Tell me where you´re going”.
 

Siljes band på plata består av Andreas Ulvo (keyboard), Audun Erlien (bass) Sidiki Camara(perkusjon), Wetle Holte (trommer og perkusjon) Mathias Eick (trompet), Håkon Aase (fiolin) og Håkon Kornstad (saksofon).
Alle er briljante instrumentalister med sine helt personlige uttrykk, og sammen skaper de en levende og leken band-soul, sier Silje Nergaard, som korer selv sammen med datteren Karla.
 

Afrikanske rytmer
Hun beskriver det nye albumet som en overdådig reise gjennom landskap som spenner fra tropisk hetebølge til norsk vinternatt. Vare og inderlige ballader avløses av suggererende rytmer, og inspirasjonen fra Afrika er tydelig. Mitt møte med Afrika var sterkt på alle måter. Fattigdommen, stoltheten, musikken i menneskene der. Og selvfølgelig, det sterkeste av alt: Møtet med min lille etiopiske adoptivsønn, Jonah. Han har fått sin egen sang på albumet, hvor jeg har tatt opp det glemte språket hans fra den første tiden. Og sangen ”It´s Gonna Rain” er en hyllest til de afrikanske mødrene som venter på det livgivende regnet etter tørken. Jeg er stolt av å ha med meg en av Kenyas mest berømte sangerinner, Nyota Ndogo som gjestevokal. Perkusjonisten Sidiki Camara fra Mali gjør den afrikanske stemningen fullendt.
På reisene sine har Silje brukt telefonen sin til å samle på lydbilder til det nye albumet.
Kokosnøttselgeren som synger sitt salgsbudskap. Hennes egne skritt i snøen en kald norsk vinternatt. Lille Jonah som snakker den første tiden i Etiopia.
Jeg har samlet på sterke øyeblikksbilder og skapt sanger av dem. Laget små historier om store ting. Flere av sangene handler om at vi er i omstendigheter bortenfor vår kontroll. Som krig, fattigdom, personlige tap. Det høres kanskje trist ut, men det er styrken, stoltheten og livsgleden til menneskene i disse historiene som inspirerer meg!
Små historier om store ting.
 
 
For You a Thousand Times
Mange mennesker er blitt ufrivillig adskilt i krig, og tilbringer en levetid fra hverandre. Men selv om de lever adskilt har de aldri sluttet å elske hverandre.
 

It`s Gonna Rain
Her møter vi en mor i Afrika. Hennes største håp og eneste ønske er at det livgivende regnet kommer etter tørken.
 

Breathe
Hjelpeløsheten kan ta tak i oss til tider. Vi vet nesten intuitivt at det eneste en må gjøre er å puste dypt ... vente på stormen og håpe at den skal passere.
 


Cocco Bello
Låten ble til på en strand i Sør-Italia. En mann solgte kokosnøtter på stranda og deklamerte dem med sang. Jeg tok opp stemmen hans på iphonen min og komponerte en sang rundt melodien han sang.
 

Amy
En som lyste så sterkt men så altfor kort. En artist og et menneske som kavet i stormen. Hun satte ord på det smertefulle i livet.
 

Run Run Run
En sang om å finne ”flowen” og la seg drive med i den naturlige strømmen av ting, la skjebnen styre og livet skje. Ikke tenke, bare være.
 

Sleepwalking
”Jeg skulle gjerne gitt alt, men orker ikke akkurat nå…” Vi snur oss gjerne bort i håp om å slippe å se det negative, og blir til søvngjengere i våre egne forhold. Øyene våre er vidåpne, men hjertet og sinnet sover.
 

Hush Little Bird (til Jonah Yeabsera)
Sangen til det lille barnet som ikke kunne velge, men måtte tørke tårene, smile og gå på. Hvil deg, det er natt. Du er i trygg havn, min Jonah.
 

Jaded Childhood Dreams
En sang om hvordan kulde og distanse kan oppstå mellom mennesker som elsker hverandre, men har vokst fra hverandre, og som drømmer om å finne igjen magien de en gang hadde.
 

Winter Moon
Månen er en fantastisk følgesvenn. En kald verden kan også være vakker. Å oppsøke naturen når livet går oss imot, og å få være i et stille øyeblikk med seg selv og månen.
BILLETTER
Dato: 11.10.2018
Kl:19:30
Billettpris:450,- (ink. billettavgift)


Billetter hos ticketmaster.no, Thon Hotel og Halden turist
Det skjer alltid noe spennende på Brygga kultursal! Bestill billetter i dag!
DATOTIDARRANGEMENTSTED PÅMELDTE BILLETTER
24.11.201819:00VAMPBryggakultursal Halden
KJØP
26.11.201818:30Reisen til julestjernen Brygga Kultursal Halden
KJØP
27.11.201818:30Reisen til julestjernen Brygga Kultursal Halden
KJØP
28.11.201819:00Bjørn EidsvågBrygga Kultursal Halden
KJØP
30.11.201818:00KuleknappenBrygga Kultursal Halden
KJØP
02.12.201819:30The Swinging Christmas - Halden Storband Brygga Kultursal Halden
KJØP
09.12.201818:00Utsolgt: Riksteatret: Georgs Magiske MedisinBrygga Kultursal Halden
KJØP
13.12.201819:00Utsolgt: Det Norske Blåseensemble og Didrik Solli-TangenBrygga Kultursal Halden
KJØP
14.12.201819:00Folk I Halden 2018Brygga Kultursal Halden
KJØP
15.12.201819:00Folk I Halden 2018Brygga Kultursal Halden
KJØP
tweet
linje
Tollbugt. 4-6, 1767 Halden  - Tlf: (+ 47) 417 53 900
linje
 
Ingen video funnet!